ALL YOU NEED FOR AGRICULTURE
HARDWORK & PROFESSIONAL
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable.
WHAT WE DO
SERVICES WE OFFER
FRESH
VEGETABLES
AGRICULTURE
PRODUCTS
ORGANIC
PRODUCTS
DAIRY
PRODUCTS
There are many variations of passag available but the majority have is simply free text suffered alteration in some form.
FARM MANAGEMENT
SPECIAL PRODUCTS FOR PEOPLE
EXPLORE PROJECTS
OUR RECENT PROJECTS
ORGANİK ÇÖZÜMLER
.LimonCitrus x limon - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-041.jpgBilimsel sınıflandırmaBu sınıflandırmayı düzenleÂlem: PlantaeBölüm: TracheophytaSınıf: MagnoliopsidaTakım: SapindalesFamilya: RutaceaeAlt oymak: CitrinaeCins: CitrusMelez tür: C. × limonİkili adlandırmaCitrus × limon(L.) Osbeck, Reise Ostindien: 250 (1765). Vikitür'de Citrus × limon ile ilgili ayrıntılı taksonomik bilgiler bulunur. Wikimedia Commons'ta Limon ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.Limon (Citrus × limon), yıl boyunca büyümeyi sürdüren, küçük bir ağaç türü ve bu ağacın meyvesidir. Halk dilinde suluzırtlak, cıcık ve zıvrak da denilmektedir.[1]Limon Turunçgil limon öncelikle Kuzeydoğu Hindistan, Güney Asya' ya özgü çiçekli bitki Rutaceae ailesinden küçük yaprak dökmeyen bir ağaç türüdür. Ağacın elipsoidal sarı meyvesi dünya çapında mutfak ve mutfak dışı amaçlarla, özellikle hem mutfak hem de temizlik kullanımları olan meyve suyu için kullanılır.[2] Hamuru ve kabuğu ayrıca pişirme ve fırınlamada kullanılır. Limonun suyu yaklaşık % 5 ila % 6 sitrik asit olup pH'ı ise 2.2 dir ve bu nedenle ekşi bir tadı vardır. Limon suyunun kendine özgü ekşi tadı onu içecek ve limonata ve limon kremalı turta gibi yiyeceklerde önemli bir içerik haline getirir.Ilıman iklime sahip bölgelerde yetiştirilen ve uçucu yağ taşıyan limon meyveleri Hindistan, Güney Amerika, Güneydoğu Asya, Kaliforniya, Ege ve Akdeniz gibi bölgelerde çok üretilir. Meyve öncelikle suyu için kullanılır, eti ve kabuğu ise aşçılık ve fırıncılık alanlarnda kullanılabilir.
HASAT YENİLİKLER
Altın çilek (Physalis peruviana), bir güveyfeneri türünün İngilizce "golden berry" sözünden çevrilmiş ticari adıdır. İnka eriği olarak da bilinir.
Altın çileğin anayurdu Güney Amerika'dır, yetiştiği bölgeler arasında Venezuela, Bolivya, Kolombiya, Ekvador ve Peru yer almaktadır.
Altın çileğin anayurdu Güney Amerika'dır, yetiştiği bölgeler arasında Venezuela, Bolivya, Kolombiya, Ekvador ve Peru yer almaktadır.
TARIM ÇİFTÇİ
Nar (Punica granatum), kınagiller (Lythraceae) familyasından, içinde küçük çekirdekleri ve meyve gövdesini oluşturan yüzlerce tanecik bulunan, hafif ekşi ve bazen tatlı tadı olan, ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türü.
Yetişme koşulları ve yetiştiği yerler
Narlar kuraklığa dayanıklıdır. Akdeniz yağış rejiminin etkili olduğu, dönenceler ile 40. enlemler arasında, 1000 m kadar yüksekliğe sahip bölgelerde yetişebilir. -10 °C’ye kadar soğuğa dayanabilir. Yıllık 500 mm yağış yeterli olmaktadır. Bol güneş seven bitki, yazın aralıklarla sulanırsa verim artmaktadır.[2] Daha yağışlı bölgelerde sık sık mantar rahatsızlıklarından kaynaklanan kök çürümeleri ile karşı karşıya kalabilmektedirler.
REFORMLAR SİSTEMLER
Mandalina, ılıman iklimde yetişmekte olan Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği gibi suyu sıkılarak da içilebilir.
ORGANİK ÇÖZÜMLER
Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ejder meyvesi, 'pitaya' ismiyle de bilinir. Ana vatanı Meksika, Orta ve Güner Amerika'dır. Özellikle Asya kıtasında yetiştirilen bu meyve, ülkemizde ise Mersin ve Adana'da üretilmeye başlamıştır. Ejder meyvesinin kırmızı ve sarı olmak üzere farklı çeşitleri de mevcuttur. Bu meyvenin içindeki etli kısım, kiviye benzetilmektedir. Peki, ejder meyvesinin faydaları nelerdir ve nasıl tüketilir? İşte, ejder meyvesi hakkında merak edilen her şey:
Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir.
İçeriğinde bulunan yüksek kalsiyum değeri sayesinde kemikleri güçlendirir ve kemik gelişimine yardımcı olur.
Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler ve kilo vermeye destek olur.
Kan şekerini dengeler. Diyabet hastalarına da önerilen besinlerden biridir.
Cildin sağlıklı, parlak ve genç görünmesine yardımcı olur.
HASAT YENİLİKLER
Avokado, anavatanı Orta Meksika olan çiçekli bitkiler sınıfından tarçın ve kafur ağacını da içine alan defnegiller familyasına ait bir ağaç ve bu ağacın meyvelerinin adıdır. Timsah armudu da denen avokado meyveleri, küre biçiminde, oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir.
Topraklarında işlemesiz tarım (toprağı ekim haricinde hiç işlememek, sıfır işleme) yapmak, örtü bitkisi kullanmak ve etkin münavebe uygulamak suretiyle, tarlalarındaki erozyonu önlemiş, toprak yapısı ve besin madde içeriğinin iyileşmesini sağlamıştır.
AHMET SANDAL
ÇİFTÇİ UZMANI
Son yıllarda küresel ısınmayla birlikte çevre kirliliğinin artması, yanlış ve bilinçsiz uygulamalarla toprakların elden çıkarılması, biyo çeşitliliğin azalması ve gelecek nesillere bozulmamış toprakların bırakılması gerekliliği sürdürülebilir tarımın önemini bir kat daha artırmıştır.
AHMET GÜR
ÜRETİCİ ÇİFTÇİ
İyi Tarım Uygulamaları (İTU) FAO tarafından, "tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler" olarak tanımlanmaktadır.
GÖKHAN EGE
ÇİFTÇİ
MODERN AGRICULTURE TYPES
AGRICULTURE MATTERS TO THE FUTURE OF DEVELOPMENT
GET A FREE QUOTE
LOOKING FOR AGRICULTURE, ORGANIC & ECO SERVICES
OUR GALLERY